Sprankelend Oranje wint van Wit-Rusland

8 oktober 2016, 12.01 uur · Aangepast 8 oktober 2016, 12.19 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

ROTTERDAM Mede dankzij doelpunten van Davy Klaassen en Vincent Janssen won het Nederlands elftal vrijdagavond ruim van Wit-Rusland. Oranje haalde met maar liefst 4-1 uit in De Kuip en liet leuk voetbal zien.

De basis voor de overwinning werd in de eerste helft gelegd door Quincy Promes die voor de 1-0 en 2-0 zorgde. Kort na rust maakte Aleksey Rios er 2-1 van. Davy Klaassen was vervolgens attent om de bal binnen te tikken, nadat een schot van Janssen op de paal afketste. Vincent Janssen bepaalde de eindstand op 4-1 met een diagonaal geschoten snoeiharde pegel in de kruising.

Opvallend was de rentree van de inmiddels 34-jarige oud-Ajacied Maarten Stekelenburg in het doel. Wesley Sneijder werd in de rust vervangen omdat hij last kreeg van een hamstringblessure. Het is niet waarschijnlijk dat hij maandag mee kan doen tegen Frankrijk. "De kans is heel klein dat hij maandag haalt", zei bondscoach Danny Blind. "Het is dezelfde blessure als eerder deze week. Tijd om te herstellen is er bijna niet."

Met de overwinning maakte Oranje een einde aan een serie van vijf nederlagen op rij voor eigen publiek. De nationale ploeg verzamelde wat moed voor de thuiswedstrijd van maandag tegen EK-finalist Frankrijk in de ArenA. Beide ploegen hebben vier punten gehaald uit de eerste twee duels van het kwalificatietoernooi voor het WK in Rusland.