Strijd tegen oververhitte woningmarkt: 'Noem Almere Amsterdam-Oost'

Amsterdam - (AT5) Het is dringen op de Amsterdamse huizenmarkt. Wat de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) betreft is het dan ook tijd voor drastische maatregelen. Almere een andere naam geven, bijvoorbeeld.

In gesprek met de Volkskrant somt NVM-voorzitter Ger Jaarsma een keur aan maatregelen voor om de druk op Amsterdam te verlichten. Veel nieuwbouw bijvoorbeeld, 'van zowel koopwoningen als middeldure huurhuizen'.

Lees ook: Huizenprijzen in Noord-Holland het meest gestegen

Maar volgens Jaarsma is ook 'blikverruiming' nodig. "Vergelijk Amsterdam met Londen", stelt hij. "Ook al woon je daar in een buitenwijk, je woont nog steeds in Londen. Als een plaats als Almere 'Amsterdam-Oost' zou heten, dan klinkt dat voor veel mensen meteen aantrekkelijker. En je krijgt op zo'n plek veel meer huis voor je geld. Al stijgen ook rondom Amsterdam de prijzen snel."

Lees ook: Amsterdam krikt Noord-Hollandse woningmarktcijfers op

Een soort 'groot Amsterdam' dus. Iets wat de voorzitter van de Makelaarsvereniging Amsterdam, Sven Heinen, ook wel ziet zitten. Al ziet hij dan liever wat meer aandacht voor infrastructuur. "Het zou bijvoorbeeld ongelofelijk stom zijn als de Noord/Zuid-lijn niet wordt doorgetrokken naar Purmerend", aldus Heinen. 

Deel dit artikel:

Recent nieuws