Ga naar Content
Noord-Holland

KLM weigert oud-international en ALS-patiënt Fernando Ricksen

6 oktober 2016, 23.50 uur
Door: · Foto: ANP/Koen van Weel

SCHIPHOL Voormalig profvoetballer en ALS-patiënt Fernando Ricksen is door KLM geweigerd op een vlucht van Spanje naar Nederland.

Dat zegt Vincent de Vries, die eerder het levensverhaal van Ricksen optekende, tegen het AD. "Fernando is boos en snapt niets van de hele situatie. Hij is een trouwe klant van KLM en heeft de afgelopen weken ook genoeg in het vliegtuig gezeten."

Lees ook: Voorzitter Volendam fietst tegen ALS

Ricksen wilde vandaag alleen vanuit Valencia naar Amsterdam vliegen, maar kreeg op het vliegveld te horen dat hij 'te ziek zou zijn om te vliegen'. Ziek is Ricksen zeker, maar volgens De Vries kon hij bij drie andere vluchten in de afgelopen weken zonder problemen aan boord. "Zijn situatie is al maanden hetzelfde", aldus De Vries.

Lees ook: Advocaat geschokt door nieuws Ricksen

De Vries en Ricksen wilden morgen naar de Schotse stad Glasgow reizen. Daar wordt morgen een benefietwedstrijd gespeeld bij Glasgow Rangers, de club waar Ricksen een tijd onder contract stond. "Hopelijk mag hij morgen wel het vliegtuig in en redden we het alsnog." KLM heeft De Vries laten weten de zaak uit te zoeken. 

Shame! MND-patient Fernando Ricksen refused on @KLM flight.

— Vincent de Vries (@therealvdv) October 6, 2016