Ga naar Content
Noord-Holland

Dood 44-jarige Heldenaar die in sloot werd gevonden nog altijd een raadsel

4 oktober 2016, 23.14 uur · Aangepast 5 oktober 2016, 00.05 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio/Glocal Media & Google Streetview

DEN HELDER Op 16 september werd het zielloze lichaam van de 44-jarige Eddie Overmulder gevonden in een sloot aan de Cornelis Gerritsz Geusstraat in Den Helder. Zijn dood is nog altijd in nevelen gehuld. Opsporing Verzocht besteedde vanavond aandacht aan de zaak.

Eddie liep dagelijks meerdere keren met zijn hond door de wijk waar hij woonde. Maar op die noodlottige dag in september kwam Eddie niet terug van zijn wandeling. 

Het tv-programma reconstrueerde de laatste dag van Eddies leven. Na zijn werk in Haarlem is Eddie rond 17.30 uur nog in een supermarkt in Alkmaar gezien met een bekende van hem. Rond 19.30 uur deed hij een boodschap bij de Albert Heijn aan de Vrede en Vrijheid in Den Helder. Rond 21.00 uur ging hij zoals altijd nog wandelen met zijn hond. Maar toen hij daar niet van terugkwam, sloegen zijn vriendin en zijn moeder alarm. Rond 22.30 uur werd zijn lichaam gevonden, zijn Mechelse herder liep daar in de buurt. 

Lees ook: Dode man Den Helder omgekomen door misdrijf

De politie heeft geen aanwijzingen dat Eddie het slachtoffer is geworden van een beroving of dat er sprake is van een afrekening in het criminele circuit. Een motief wordt nog onderzocht. Ook is nog steeds onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Getuigenoproep
Vrijwel direct na de vondst van Eddies lichaam werd een verdachte aangehouden, maar die werd een dag later weer vrijgelaten. De politie is dringend op zoek naar mensen die meer weten. Die kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. 

Bekijk hieronder het fragment over Eddie Overmulder in Opsporing Verzocht.