Ga naar Content

Ingrid en zwaan Zeus al 26 jaar een bijzonder setje: "Hij begrijpt me"

HEEMSTEDE Ingrid van Gelder uit Heemstede heeft een heel aparte band met een zwaan. Met anderen in de buurt kan zwaan Zeus erg agressief zijn, maar tegen Ingrid is hij poeslief. 

Sterker nog: Zeus heeft een oogje op Ingrid en kan zelfs behoorlijk jaloers zijn. Als ze iets te veel aandacht geeft aan anderen, laat hij gauw weten dat hij dat niet op prijs stelt.

"Als ik de jonge zwanen te veel aandacht geef, merk je dat hij gaat uithalen naar de jongen", vertelt Ingrid. "Ik moet dus wel zorgen dat ik mijn aandacht goed spreid."

Zwanenfluisteraarster
Adrie Hagenbeek, de vriend van Ingrid, vindt het wel best dat zijn vriendin een zwanenfluisteraarster is. "Het is niet erg. Ik werk overdag, dus meestal heb ik er niet zoveel last van." 

Adrie is nu vijf jaar samen met Ingrid, maar Ingrid en Zeus kennen elkaar al 26 jaar. "Ja ik ben heel close met Zeus", legt Ingrid uit. Hij begrijpt me, hij luistert. En voor sommige mensen is dat waarschijnlijk best wel vreemd."

"Hij kan echt uren bij me liggen en dan hebben we een soort van non-verbale communicatie. Het is heel bijzonder, heel mooi."