Ga naar Content

Amstelveen heeft de lekkerste Chinees van de wereld

AMSTELVEEN Restaurant Yu Woah aan de Kostverlorenhof in Amstelveen is de lekkerste Chinees van Noord-Holland. En misschien wel van de hele wereld.

Eigenaar en chef Hu Shao Ting heeft deze week met zijn team drie prijzen gewonnen op het Wereldkampioenschap Chinese Cuisine 2016.

De Amstelvener won een gouden beker in de categorie smaak, een gouden medaille voor de beste teamcaptain en een zilveren medaille voor fusion koken. Dat laatste is een vorm van koken waarbij smaken uit de westerse en Aziatische keukens gecombineerd worden.

Olympische Spelen
De World Championship of Chinese Cuisine is niet zomaar een wedstrijd. Het zijn de Olympische Spelen van de Chinese gastronomie. Dit jaar werd de prestigieuze competitie voor het eerst buiten Azië gehouden, en wel in Rotterdam. Meer dan 240 topchefs uit de hele wereld namen deel. 

Hu Shao Ting won in 2015 nog zilver op het WK en staat met zijn restaurant al enige jaren in de top 500 restaurants van Nederland van het culinaire tijdschrift Lekker. Het enige wat hij nog niet heeft is een Michelinster.