Ga naar Content

Carmilla (47) vindt nierdonor na Facebookoproep: "Het is onwerkelijk"

HEILOO Carmilla Corporaal uit Heiloo is dolgelukkig. Na elf maanden zoeken heeft ze een eindelijk een passende nierdonor gevonden. In oktober vorig jaar deed ze op Facebook een wanhopige oproep. Deze werd zo'n 53.000 keer gedeeld. Ook NH besteedde aandacht aan haar zoektocht.

Veel mensen reageerden en uiteindelijk zijn veertien mensen getest in het ziekenhuis. Daar werd gekeken of ze een goede match met Carmilla zouden zijn. Helaas bleek dit niet het geval. De kans op een goede match werd door de doktoren op 0,01 procent geschat, vanwege Carmilla's vele afweerstoffen. "Het is echt een wonder dat het toch gelukt is", aldus Carmilla.

Lees ook: Carmilla (47) uit Heiloo zoekt een nieuwe nier: "Eerst durfde ik niet, nu ga ik ervoor!"

Carmilla had de hoop al opgegeven, toen ze opeens goed nieuws kreeg. Het VU liet haar weten dat er zich een nagenoeg perfecte match had aangemeld bij het Donorplein, een organisatie die bemiddelt bij donaties. 

De reddende engel is Annet Rintjema uit Den Haag. Een vrouw die Carmilla niet kende, maar die nu een goede vriendin is geworden. "Vorige week woensdag werd duidelijk dat het een match is en dat het door kan gaan. Het is een beetje onwerkelijk. Er is nog geen datum voor de transplantatie, maar ik hoop snel", aldus een dolblije Carmilla.

Foto: NH Nieuws/Sam Hagens