Ga naar Content
Sport

Fred Grim promoveert naar Nederlands elftal

23 september 2016, 19.14 uur · Aangepast 23 september 2016, 19.40 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Erik Pasman

ZEIST Fred Grim is doorgeschoven van Jong Oranje naar de technische staf van het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind zat sinds het vertrek van Marco van Basten en Ruud van Nistelrooij zonder assistenten. Art Langeler schuift van Oranje onder 20 door naar Jong Oranje.

Bondscoach Blind is blij met zijn nieuwe assistent: "We hebben jarenlang in hetzelfde team gespeeld en ook in het trainersvak samengewerkt. Ik ken Fred als een gedreven en enthousiaste coach, die een belangrijk aandeel kan hebben in ons team." 

De nieuwe rechterhand van Blind ziet het als een mooie stap. "Werken met de beste voetballers van Nederland is fantastisch. Daarnaast ligt er met kwalificatie voor het WK 2018 een mooie doelstelling", reageert Grim. "Natuurlijk heb ik met absoluut veel plezier en motivatie bij Jong Oranje gewerkt, en had ik graag met dat team naar het EK gewild. Maar dit is een kans die ik met beide handen aangrijp." 

Langeler, actief als hoofd jeugdopleiding bij PSV, maakt de overstap van Oranje onder 20 naar Jong Oranje. "Ik ben nu al elke dag bezig om met talentvolle voetballers de laatste stap naar de top te maken. Presteren en ontwikkelen zijn elementen die ook bij Jong Oranje volop aanwezig zijn. Mijn werkzaamheden bij PSV en Jong Oranje sluiten perfect op elkaar aan."