Ga naar Content
Sport

Van Basten en KNVB per 1 oktober uit elkaar

22 september 2016, 19.50 uur · Aangepast 22 september 2016, 20.02 uur
Door: · Foto: ANP/Remko de Waal

ZEIST Marco van Basten en de KNVB gaan per 1 oktober uit elkaar. In wederzijds overleg is besloten om Van Basten zijn stap naar de FIFA te gunnen.

"Het is goed voor het Nederlandse voetbal dat een man als Marco van Basten door de Wereldvoetbalbond gevraagd wordt permanent in Zürich mee te komen denken over de ontwikkeling van het voetbal", begint technisch directeur Hans van Breukelen. "De KNVB gunt Marco deze stap van harte en we wensen hem veel succes bij de voortzetting van zijn loopbaan in het voetbal."

Van Basten was verrast met de uitnodiging van de FIFA een aantal weken geleden. De kans die hij krijgt aangeboden wil hij daarom graag grijpen. "Ik heb met veel plezier en naar tevredenheid gewerkt in het team van Danny Blind, maar de onverwachte uitnodiging vanuit de FIFA betekent voor mij een unieke kans."

Een opvolger voor Van Basten is nog niet gevonden door de KNVB. "Ik vertrouw erop dat de KNVB mijn vertrek op een professionele manier weet in te vullen en ik wens de staf en de spelers heel veel sterkte en geluk toe met de kwalificatie naar het WK en ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken", besluit Van Basten. 

Van Basten zijn laatste wedstrijd als assistent was tijdens het WK-kwalificatieduel met Zweden. Het Nederlands elftal speelde met 1-1 gelijk. Het eerstvolgende duel van Oranje is tegen Wit-Rusland op vrijdag 7 oktober.