Ga naar Content
Noord-Holland

Geliefde ziekenhuiskat gewond: "Hij is waarschijnlijk mishandeld"

22 september 2016, 20.12 uur
Door: · Foto: Dominique Bieman

ALKMAAR De alom geliefde 'ziekenhuiskat' Wodka is gisteren hoogstwaarschijnlijk mishandeld door een onbekende dierenbeul in de buurt van het Medisch Centrum Alkmaar.

"Hij kwam strompelend binnen, zo ontzettend zielig", vertelt Dominique Bieman, het baasje van de kat. Ze is direct naar de dierenarts gegaan. Die vertelde haar dat Wokda een inwendige bloeding en een aantal gekneusde ribben had opgelopen.

Lees ook: Ziekenhuispoes slachtoffer goede bedoelingen bezoekers

De verwondingen zouden volgens de arts niet veroorzaakt kunnen zijn door een ongeluk. Dan zou er namelijk meer zichtbaar letsel moeten zijn. Daarnaast zat het letsel aan de onderkant van de buik. "Dat kan alleen door een schop of klap komen", vertelt Dominique. 

'Onze Wodka'
Op Wodka's Facebookpagina regent het steunbetuigingen. "Verschrikkelijk dat iemand dit doet, 'onze' Wodka die zo lief is en troost biedt aan zoveel mensen. Ik hoop dat hij snel weer de oude is", schrijft iemand.

Dominique is op zoek naar mensen die de mishandeling gezien hebben, "zodat de dader zijn verdiende loon kan krijgen". De dierenarts heeft gezegd dat Wodka volledig zal herstellen.