Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Vrouw slaat door in supermarkt: agent met mes bedreigd

18 september 2016, 13.22 uur · Aangepast 18 september 2016, 14.01 uur · Foto: Politie Haarlem

HAARLEM Een vrouw die donderdagavond een supermarkt aan de Mentonpassage in Haarlem wilde beroven, kwam niet ver: toevallig was er een agent in de winkel vanwege een eerder incident.

De agent was in de winkel om camerabeelden op te halen. Terwijl hij met de supermarktmanager in gesprek was, ontstond er rumoer in de winkel: personeel had ontdekt dat een vrouw allerlei spullen uit de winkel probeerde te stelen.

Mes
De dievegge wist aanvankelijk te vluchten, maar kon toch door een beveiliger worden gepakt. De agent die in de winkel was, nam het vervolgens van de beveiliger over en vroeg de verdachte om een identiteitsbewijs. In plaats van een identiteitsbewijs uit haar zak te halen, had ze echter ineens een mes in haar handen.

Spugen
Ondanks dat ze het mes op de agent richtte, kon hij de vrouw met hulp van het winkelpersoneel arresteren, schrijft de politie op Facebook. De vrouw verzette zich daarbij hevig: ze bedreigde, beledigde en bespuugde de agent. Ondanks dat raakte niemand gewond bij de aanhouding. 

De vrouw, een bekende van de politie, is meegenomen naar het bureau en wordt maandag voorgeleid.