Ga naar Content
Noord-Holland

Opnieuw drie jongeren opgepakt in Poelenburg

15 september 2016, 18.40 uur · Aangepast 16 september 2016, 13.19 uur
Door: · Foto: Screenshot YouTube

ZAANDAM De politie heeft vandaag en gisteren drie Zaandamse mannen van 17, 19 en 20 jaar oud opgepakt in de Zaanse wijk Poelenburg.

Aanleiding voor de aanhouding gisteren was een video waarin het duo dreigt met een boksbeugel en een stroomstootwapen. Volgens de politie worden de twee onruststokers van 19 en 20 jaar verdacht van onder meer het aanzetten tot geweld. "Hé kankerkaaskoppen, kom hier, allemaal doodmaken", roept één van de jongens in de video. Vervolgens houdt dezelfde jongen de boksbeugel omhoog. Een andere jongen dreigt met de taser. 

Lees ook: Zaanse 'treitervloggers' dreigen in video met boksbeugel en stroomstootwapen

Vanmiddag kon een 17-jarige jongen worden ingerekend. Hij wordt ervan verdacht een cameraploeg van omroep Powned met eieren en chocolademelk te hebben bekogeld. Volgens de politie was de verdachte herkend op camerabeelden. 

15 aanhoudingen
In totaal zijn er sinds maandag vijftien mensen opgepakt vanwege de onrust in de Zaanse wijk. De meesten van hen zijn inmiddels weer vrijgelaten. Ook de zogenaamde 'Hoodvlogger' Ismail Ilgun werd opgepakt. Hij zit nog vast. 

Lees ook: Raadslid geïntimideerd door hangjongeren Poelenburg tijdens interview

Eergisteren was er een bijeenkomst in het buurtcentrum De Poelenburcht, om over de aanpak van de overlastgevers te spreken. Afgesproken is toen om de jongeren harder aan te pakken.