Ga naar Content

Vermoorde kater Guus moedwillig gewurgd: "Er zat een bandje strak om zijn nek"

ALKMAAR De 4-jarige vermoorde kater Guus is door verwurging om het leven gekomen. Het dier werd zaterdag in het park van de Egmonderhout in Alkmaar gevonden door Michel Siliakus. ''Er zat een bandje heel strak om zijn nek. En zijn tong hing uit z'n bek. Het moet een enorme lijdensweg zijn geweest.''

De familie Veldman uit Alkmaar is er kapot van. Hun 4-jarige kat Guus kwam dit weekend op gruwelijke wijze om het leven. Volgens de politie is hij moedwillig gewurgd.

Lees ook: Kater Guus met grof geweld vermoord, politie zoekt getuigen

Vandaag bezochten ze de plek waar Guus zijn laatste adem uitblies. "Het is vreemd om hier te staan", vertelt Nicole Veldman. "Als je kat vanwege ouderdom overlijdt of door een auto-ongeluk dan mis je je vriendje natuurlijk ook. Maar dit is te bizar voor woorden."

Laf
Het gezin heeft het er moeilijk mee. Dochter Roselijn kan niet begrijpen dat iemand zoiets doet. "Ik kan het nog steeds niet geloven. Hoe kun je dat een dier aandoen. Het is zo ontzettend laf."

Guus was een bekende verschijning in Alkmaar. Hij ging regelmatig op avontuur. "Ze kennen hem bij de McDonald's, daar werd hij McGuus genoemd. Maar hij loopt ook zo de massagesalon binnen. Echt een allemansvriend."

Waakzaam
De politie doet onderzoek naar de zaak en vraagt getuigen zich te melden. De familie wil vooral andere kattenbezitters waarschuwen. "Wees waakzaam en hou een oogje in het zeil. Maar laat je kat wel vooral buiten, want een kat moet wel een kat kunnen blijven."

Mensen die tips hebben over de zaak kunnen contact opnemen met de politie op het nummer 0900-8844.

Foto: NH Nieuws/Tom Jurriaans