Whatsapp

Noord-Holland

Zaanse 'treitervloggers' dreigen in video met boksbeugel en stroomstootwapen

14 september 2016, 17.11 uur · Aangepast 14 september 2016, 17.35 uur

ZAANDAM In een opgedoken video is te zien hoe enkele jongeren uit de Zaandamse wijk Poelenburg dreigen met een boksbeugel en een stroomstootwapen. "Hé kankerkaaskoppen, kom hier, allemaal doodmaken", roept één van de jongens.

Later in de video houdt dezelfde jongen een boksbeugel omhoog. Een andere jongen dreigt zelfs met een stroomstootwapen. Volgens De Telegraaf maakt de politie inmiddels jacht op de jongens uit de vlog.

Lees ook: Raadslid geïntimideerd door hangjongeren Poelenburg tijdens interview

De video dook volgens de krant gisteren op op YouTube. De beelden zouden uit een verwijderde vlog komen van Ismail Ilgun, ook bekend als de 'Hoodvlogger'. De beelden zijn waarschijnlijk eerder dan gisteren gemaakt, aangezien de 19-jarige Ilgun gisterochtend werd opgepakt.

De Telegraaf meldt verder dat de politie inmiddels de identiteit en verblijfplaats van de jongeren in de video probeert te achterhalen.

Lees ook: Supermarkt in Zaanse wijk Poelenburg beklad met hakenkruis en racistische leus

Onrust
In de Zaandamse wijk Poelenburg is het al enige tijd onrustig. Gisteravond was daarom een bijeenkomst georganiseerd voor buurtbewoners, waarbij zij hun hart konden luchten. Er zijn afspraken gemaakt om de jongeren harder aan te pakken. De laatste dagen werden al verscheidene jongeren opgepakt.

Screenshot YouTube
Whatsapp