Ga naar Content
Noord-Holland

"Omgekomen man vechtpartij Wallen gebruikte zelf ook fors geweld"

13 september 2016, 23.23 uur · Aangepast 13 september 2016, 23.44 uur
Door: · Foto: Still video Opsporing verzocht

AMSTERDAM De 32-jarige Robert Gerritsen uit Voorthuizen, die overleed na een vechtpartij zaterdag 3 september op de Wallen in Amsterdam, heeft een andere rol gespeeld dan tot nu toe werd aangenomen. Zijn vriendengroep heeft actief deelgenomen aan de betreffende vechtpartij, meldde een politiewoordvoerster vanavond bij het programma Opsporing Verzocht.

Tot nu toe werd aangenomen dat het slachtoffer met zijn vrienden een ruzie tussen twee groepen op de Oudezijds Achterburgwal wilde sussen. Daarop zouden drie mannen met een volgens de politie Oost-Europees uiterlijk, zich tegen hen hebben gekeerd.

Uit verzamelde beelden, die de politie heeft onderzocht en op televisie heeft vertoond blijkt nu "heel duidelijk" dat iedereen tijdens het gevecht "fors geweld" heeft gebruikt. Wie precies verantwoordelijk is voor het hersenletsel dat de man uit Voorthuizen opliep, waaraan hij de maandag daarop overleed, is onduidelijk. In beelden die vanavond in het programma Opsporing Verzocht zijn getoond, is de vechtpartij te zien waarbij Gerritsen om het leven is gekomen.

Naast de bewegende beelden, werden ook nieuwe foto's van de verdachten getoond. Volgens de politie zou het om jonge Roemeense mannen gaan, en geen Polen.

Lees ook: Vijftien tips over fatale mishandeling Robert Gerritsen op de Wallen

Er wordt nog steeds gevraagd aan getuigen om zich te melden. Zo wil de politie graag in contact komen met een groep mannen in witte overhemden, die bij de vechtpartij stond.