Ga naar Content

Haarlemmer zonder duit op zak loopt naar Maastricht

HAARLEM Zonder geld op zak is Haarlemmer Edward Molkenboer vandaag vanuit Haarlem te voet vertrokken richting Maastricht. Hij denkt te kunnen overleven op liefde.

Van verslaggever Geja Sikma

Met de tocht wil Edward bewijzen dat de wereld zo slecht niet is. Ook hoopt hij zo zijn stichting 'Goed doen voor een ander' onder de aandacht te brengen. 

In alle vroegte is hij vanmorgen vertrokken van het strand. Over zes dagen wil hij Maastricht te bereiken. Onderweg hoopt hij eten, drinken, een lift of zelfs onderdak te kunnen krijgen van zijn medemens. 

Edward is uit een diep dal gekropen. Een persoonlijk faillissement en het beëindigen van zijn relatie, het werd hem bijna teveel. Maar hulp vragen en ook weer iets goed doen voor een ander hield hem overeind. 

Opfleuren
Nu bedenkt hij het ene project na het andere, om wat te kunnen betekenen voor anderen. "Met een groep kinderen ga ik één keer in de twee weken koffie drinken in een verzorgingshuis. Je ziet de mensen helemaal opfleuren."

Ook heeft hij een gratis vakantie geregeld voor mensen die door allerlei omstandigheden al heel lang niet weg konden. "En die vakantie heb ik weer van iemand in Frankrijk gekregen, die ook goed wilde doen voor een ander. Die had twee vakantiehuizen in Bordeaux." 

Op het strand van Zandvoort krijgt hij direct al zijn eerste portie liefde. Bewoners van een strandhuisje schenken hem een kop koffie in en geven hem de laatste brownie. En na een goed gesprek over bedelen, armoede en eenzaamheid, krijgt hij nog een banaan toegestopt. "Dat heb je wel nodig op zo'n tocht."

Foto: NH Nieuws/Geja Sikma