Ga naar Content
Noord-Holland

'Zaanse treitervlogger Ismail Ilgun opgepakt'

13 september 2016, 15.31 uur · Aangepast 13 september 2016, 23.59 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

ZAANDAM Treitervlogger Ismail Ilgun is vandaag aangehouden door de politie. Dat laat één van de Poelenburgse hangjongeren weten aan NH. De politie wil niet bevestigen dat het inderdaad om Ilgun gaat.

De politie laat weten dat een 19-jarige Zaandammer vanochtend in zijn woning is aangehouden voor opruiing. De politie nam tijdens een huiszoeking onder andere een 'digitale gegevensdragers' in beslag. 

Gisteravond heeft de politie acht Zaandammers in de leeftijd van 19 tot en met 28 jaar en een 54-jarige Zaandammer aangehouden. 

Lees ook: Zaanse Turk bespot Poelenburgs tuig in eigen vlog: "Een slungelig zongedroogd tomaatje ben je"

Intimidatie
Ilgun werd deze week landelijk bekend met zijn video's waarin hijzelf en zijn vrienden zijn te zien. Zij kwamen in het nieuws als het hangtuig dat bij de Vomar in Poelenburg andere mensen intimideert en overlast bezorgt. Ze zouden voor de supermarkt staan, harde muziek draaien en passanten intimideren. Ook agenten worden intimiderend bejegend.

Lees ook: Burgemeester over vlogger in peperdure Audi: "Vader heeft kennelijk een goedlopend bedrijf"

Gisteravond lieten de gemeente Zaanstad, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) al weten dat er extra cameratoezicht komt. Ook gaat de politie optreden tegen samenscholingen, komen er mogelijke gebiedsverboden en extra surveillances.

Lees ook: Tientallen agenten op de been in Poelenburg: buurtbewoners gearresteerd

Vrijlating
Acht van de negen opgepakte Zaandammers zijn vanmiddag vrijgelaten. Twee van hen moeten binnenkort voor de rechter verschijnen, twee anderen kregen een zogeheten OM-strafbeschikking, waarbij het openbaar Ministerie zelf een straf oplegt zonder tussenkomst van een rechter. Voor beiden gaat dat om een bedrag van 600 euro. Vier anderen hebben een boete gekregen.

De negende arrestant, een 19-jarige Zaandammer, zit nog vast.