Ga naar Content

Raadslid geïntimideerd door hangjongeren Poelenburg tijdens interview

ZAANDAM Vier hangjongeren uit de Zaanse wijk Poelenburg hebben vanmiddag een interview van deze omroep met raadslid Juliëtte Rot verstoord. Hierbij intimideerden ze het raadslid.

Het interview vond plaats voor het huis van Rot. NH was in Poelenburg voor een reportage over de racistische leuzen die vandaag waren aangebracht op de gevel van een supermarkt. Het lijkt erop dat de leuzen voor de hangjongeren bedoeld waren.

Lees ook: Supermarkt in Zaanse wijk Poelenburg beklad met hakenkruis en racistische leus

In de beelden - die hieronder te bekijken zijn - is te zien hoe het viertal in een Audi langs kwam rijden om verhaal te halen bij Rot, die zich eerder negatief had uitgelaten over de hangjeugd. Eerder deze week brachten de jongens ook al een bezoekje aan het raadslid. Dat was vlak voor een interview met NH, buiten het zicht van de camera.

'Geen mens'
"Je was alleen maar negatief over ons", aldus Ismail Ilgun, de vlogger die in opspraak kwam vanwege de video's waarin flink gereld wordt in de wijk. "Je bent geen mens, je bent karakterloos." Tijdens het hele gesprek hield hij een draaiende camera in het gezicht van Rot. 

Rot heeft naar aanleiding van de intimidaties aangifte gedaan van bedreiging.

Bekijk hieronder de beelden: 

abc5media_video_0

Lees ook: Tuig in Zaandam terroriseert buurtbewoners en agenten

De met leuzen bekladde supermarkt kwam afgelopen week uitgebreid in het nieuws als favoriete hangplek van de groep jongeren. De jongeren plaatsen video's op internet van hun asociale gedrag, waarop bijvoorbeeld is te zien hoe een man op een fiets wordt geschopt en een klap op z'n hoofd krijgt.

In de video's van vlogger Ismail Ilgun komt het beeld naar voren dat de jongeren zich niets aantrekken van de buurt. Ze staan vaak voor de Vomar, draaien keiharde muziek en treiteren bewoners. Buurtbewoners voelen zich geïntimideerd en onveilig.

Foto: NH Nieuws