Ga naar Content

Droom gehandicapte Claudy komt uit: zeemeermin voor een dag

IJMUIDEN Het was Claudy's grootste wens: leren zwemmen als een zeemeermin. Dromen zijn moeilijk waar te maken, zeker als je een verstandelijke beperking hebt, maar Cor Speelman weet bijna altijd raad.

Van verslaggever Geja Sikma

De droom van Claudy is de 25ste die Cor Speelman in vervulling laat gaan. Hij is vrijwilliger bij Stichting De Baan in Haarlem, waar mensen met een verstandelijke beperking hun dagbesteding vinden. 

Lees ook: Nieuwe rage: leren zwemmen als een echte zeemeermin

Claudy wordt in het zwembad Heerenduinen in IJmuiden begeleidt door Stella Brüggen uit Haarlem. Zij kan als geen ander zwemmen als zeemeermin. Ze heeft speciaal voor Claudy een staart gemaakt. En Claudy durft het zelfs even aan om met Stella onder water te zwemmen. 

Droomwolk
In 2013 is project De Droomwolk van Cor Speelman gestart. "De eerste droom blijft je altijd bij, die was van Esther. Die wilde zo graag een bruidsjurk passen. Ze had ooit die van haar moeder gepast en daar was ze uitgescheurd." 

Alle dromen worden vastgelegd in een fotoboek, maar ook in een reportage door mediapartner Haarlem105

Cor Speelman is voorlopig nog niet klaar als dromenvervuller. Er zijn 500 cliënten bij Stichting De Baan, die allemaal zo hun wensen hebben. "We hebben iemand die vuilnisvrouw zijn en we zijn bezig om iemand in de cockpit van een vliegtuig te krijgen".

Foto: NH Nieuws/Geja Sikma