Noord-Holland

Shana (15) stopt met krantenwijk na traumatische ochtend: "Was echt doodsbang"

10 september 2016, 16.51 uur · Aangepast 10 september 2016, 17.45 uur · Foto: ANP/Shana Dulmus

Whatsapp

HOORN Omdat ze haar scooterrijbewijs graag wil halen, begon de 15-jarige Shana Dulmus uit Hoorn eerder deze zomer vol goede moed aan een krantenwijk. Gisteren stopte ze ermee, nadat ze eerder deze week in alle vroegte werd achtervolgd door een 'donker geklede man'.

Zoals iedere ochtend staat Shana woensdag rond 5.30 uur op om op 5.50 uur op de fiets te springen. De eerste stop is het depot aan het Dampte, waar ze de kranten moet ophalen.  

Zo ver komt ze die ochtend niet. Kort nadat ze van huis is vertrokken, ziet ze een man over straat lopen. "Hij was donker gekleed", vertelt ze tegen NH over de man die met handschoenen en bedekt gezicht over de Berkhouterweg liep. Aanvankelijk leek er niet veel aan de hand, maar plotseling versnelde hij z'n pas. 

"Niet meer achterom gekeken"
"Hij kwam achter mee aan. Toen ben ik omgedraaid en naar huis gefietst. Ik heb niet meer achterom gekeken." Eenmaal thuis barstte Shana in huilen uit, vertelt haar moeder. Ze bellen de politie, die onmiddellijk met veel auto's en een helikopter naar de man op zoek gaat. Zonder resultaat. 

Hoewel Shana's moeder verrast was door zoveel politie-inzet, betreurt ze het dat het niets heeft opgeleverd. "Jammer dat hij niet gepakt is." Shana heeft de afgelopen dagen haar kranten zelf nog rondgebracht, maar de gebeurtenis heeft zoveel indruk gemaakt dat ze de baan inmiddels heeft opgegeven. "Ik ben echt doodsbang", vertelt ze. 

Solliciteren
Omdat ze alsnog graag haar scooterrijbewijs wil halen, is ze inmiddels alweer aan het solliciteren. "Bij de Burger King."

Whatsapp