Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Tuig in Zaandam terroriseert buurtbewoners en agenten

8 september 2016, 13.06 uur · Aangepast 8 september 2016, 15.09 uur

ZAANDAM Een groep jongeren in de wijk Poelenburg in Zaandam terroriseert winkeliers en bewoners. De relschoppers plaatsen online video's van hun asociale gedrag, waarin bijvoorbeeld is te zien hoe een man op een fiets wordt geschopt en een klap op z'n hoofd krijgt.

De Telegraaf schrijft vandaag dat de politie machteloos staat tegenover de groep straatterroristen. Bewoners zijn het volgens de krant spuugzat dat agenten zich vierkant laten uitlachen en zelfs amicaal met de jongeren omgaan. 

In de video's van vlogger Ismail Ilgun komt het beeld naar voren dat de jongeren zich niets aantrekken van de buurt. Ze staan vaak voor de Vomar, draaien keiharde muziek en treiteren bewoners. Een buurtbewoner vertelt in De Telegraaf dat mensen zich geïntimideerd en onveilig voelen. 

abc5media_video_0

Bij beelden van het incident hoe een man wiens fiets wordt afgepakt een klap krijgt als hij hier iets van zegt. Even later komen twee agenten langs en het lijkt erop dat er niemand wordt opgepakt. Klik hier voor de hele video. 

Foto: Fietser geslagen - YouTube / Beeldbewerking NH Nieuws