Ga naar Content

Studenten uit flat gejaagd door Poolse medebewoners

HAARLEM Veel studenten die in een studentenflat aan de Zijlweg in Haarlem wonen, worden uit hun huis gejaagd. Zij voelen zich door het agressieve gedrag van hun Poolse medebewoners zo onveilig dat ze stuk voor stuk verhuizen naar een andere plek.

Dat vertellen de studenten tegen NH. Zo'n tien studenten zijn inmiddels al verhuisd vanwege de Polen die de flat terroriseren en slopen. En de groep die er nu nog woont, vertrekt binnenkort ook, vertelt een van hen, Linda. "Iedereen gaat hier weg. Het is onveilig geworden."

abc5media_video_0

Besmeurde wc's, pakketjes gestolen
Zo worden er volgens de studenten veel dingen vernield, worden wc's besmeurd met poep, worden studentes lastiggevallen en worden er poststukken of pakketjes gestolen. En dat is volgens hun nog maar een kleine greep uit de 'terreur' van de migranten. 

De beheerder van de flat bevestigt dat ze veel klachten heeft ontvangen over de Polen. Op een stencil dat de beheerder in de flat heeft opgehangen, valt te lezen dat er wordt onderzocht of er een camerasysteem moet komen. Daarnaast wil de verhuurder weten wie er verantwoordelijk zijn voor de vernielingen. "Wij verzoeken jullie als bewoners om oren en ogen open te houden."

Foto: