Ga naar Content
Noord-Holland

Muziekevenement Vlietpop na 17 edities verpest door vandalen

2 september 2016, 21.30 uur
Door: · Foto: Rob van Vliet

ONDERDIJK Het jaarlijkse Muziekevenement Vlietpop stopt ermee, na 17 jaar een begrip geweest te zijn in West-Friesland. Tijdens de laatste editie hebben vandalen ervoor gezorgd dat de organisatie het beu is.

Tijdens het laatste festival hebben vandalisten de Dixi-toiletten in het water gegooid. Daarnaast hebben ze de banner van de organiserende band, dou Grend ünd Von Velsen en de Nozem - waar Kees deel van uitmaakt - kapot gescheurd. "Dan knapt er iets", zegt hij.

Lees ook: Mooie beelden: Vlietpop van bovenaf

Ieder jaar weer moet de organisatie bergen verzetten om Vlietpop door te kunnen laten gaan. "De politie geeft altijd een negatief advies. Terwijl het enige incident dat we ooit gehad hebben een stilstaande politieboot zonder benzine was", vertelt Kees. Daarnaast is het lastig voor de band die het evenement organiseert om alle vergunningen rond te krijgen.

Lees ook: Medemblik gaat overstag: Vlietpop en Waterweekend gaan door

Dat de moeite schijnbaar door een kleine groep niet gewaardeerd wordt, is reden om het feest niet meer te houden. "Wij worden verantwoordelijk gehouden voor alle aangerichte vernielingen. Dat is alle moeite niet waard", zegt Kees. 

Hij baalt er ontzettend van dat hij en de rest van de organisatie er daarom de brui aan moeten geven. "Dat het zo moet eindigen vind ik ontzettend kut." Wel wil hij alle vrijwilligers en bezoekers bedanken "voor 17 mooie jaren".