Ga naar Content
Noord-Holland

Halina Reijns 'zeekoe'-fan reageert op controverse: "Verschrikkelijk, wat een naar mens"

31 augustus 2016, 13.47 uur · Aangepast 31 augustus 2016, 16.32 uur
Door: · Foto: ANP / Remko de Waal

AMSTERDAM Halina Reijn kreeg deze week een flinke lading kritiek over zich na een column waarin zij starende fans voor zeekoeien versleet. Eén van de twee fans die ze daarmee bedoelt, heeft nu gereageerd op de ophef.

"Ik ben dus de zeekoe, waar Halina Reijn het in die verschrikkelijke column van haar over had", zegt de vrouw die door De Telegraaf als Gerda wordt aangeduid. Gerda is niet haar echte naam. "Maar het ergst vind ik het nog voor mijn dochter. Ik ben al niet mollig, maar die mooie meid is dat zéker niet."

Lees ook: Halina Reijn noemt fans 'zeekoeien' en biedt excuses aan

Gerda vindt Halina maar een arrogant stuk vreten. "Ik wil er het liefst niets meer over zeggen. Die mevrouw Reijn met haar kapsones heeft al veel te veel aandacht gehad."

Toch gaat ze verder met praten. "Verschrikkelijk, wat een naar mens. Juist als je zo vaak herkend wordt als zij beweert, zou je daar toch langzamerhand op een meer professionele manier mee om kunnen gaan..."

Column
De actrice schreef in het AD een column waarin ze beschrijft hoe ze op vakantie gaat naar de "hak van Italie". Halina heeft namelijk tijdens haar research ontdekt "dat maar weinig Nederlandse toeristen de hak halen" wat betekent dat ze daar relatief anoniem vakantie kan vieren.

Helaas zijn er op Schiphol nog de nodige Nederlanders die haar wel herkennen. Dit tot grote ergernis van Halina, die het duidelijk niet waardeert wanneer een dikke vrouw en haar dochter haar even aankijken. "Kun je het zien?" sist de actrice het stel toe, die vervolgens angstig hun blik afwenden. "Starende zeekoeien", aldus Halina.

'Sorry'
Maandagavond publiceerde het AD Halina's excuses. De column zou ironisch bedoeld zijn. Ook had Halina het dikke moeder/dochter-koppel enkel zeekoeien genoemd vanwege hun "starende lome ogen". Hun lichaamsgewicht zou daar niks mee te maken hebben.