Ga naar Content
Noord-Holland

Halina Reijn noemt fans 'zeekoeien' en biedt excuses aan

30 augustus 2016, 17.53 uur · Aangepast 30 augustus 2016, 19.22 uur
Door: · Foto: ANP / Remko de Waal

AMSTERDAM Na een storm van kritiek heeft de Amsterdamse actrice Halina Reijn excuses aangeboden voor een column waarin ze kijkgrage fans 'starende zeekoeien' noemt.

De actrice schreef in het AD een column waarin ze beschrijft hoe ze op vakantie gaat naar de "hak van Italie". Halina heeft namelijk tijdens haar research ontdekt "dat maar weinig Nederlandse toeristen de hak halen" wat betekent dat ze daar relatief anoniem vakantie kan vieren.

Moeder en dochter zijn "starende zeekoeien"
Helaas zijn er op Schiphol nog de nodige Nederlanders die haar wel herkennen. Dit tot grote ergernis van Halina, die het duidelijk niet waardeert wanneer een dikke vrouw en haar dochter haar even aankijken. "Kun je het zien?" sist de actrice het stel toe, die vervolgens angstig hun blik afwenden. "Starende zeekoeien", aldus Halina.

De column kwam de actrice op de nodige kritiek te staan. Op Twitter raadden mensen haar aan te emigreren. Ook stipten velen aan dat Halina haar levensonderhoud te danken heeft aan haar fans. 

Halina zegt sorry
Gisteravond publiceerde het AD Halina's excuses. De column zou ironisch bedoeld zijn. Ook had Halina het dikke moeder/dochter-koppel enkel zeekoeien genoemd vanwege hun "starende lome ogen". Hun lichaamsgewicht zou daar niks mee te maken hebben.