Ga naar Content
Noord-Holland

Muizenkeutels, dode padden en vieze koksdoeken: tientallen Noord-Hollandse restaurants ondermaats

30 augustus 2016, 15.37 uur · Aangepast 30 augustus 2016, 17.50 uur
Door: · Foto: ANP & RTL

NOORD-HOLLAND Zo'n zestig Noord-Hollandse restaurants hebben het de afgelopen jaren niet al te nauw genomen met hygiëne.

Dat blijkt uit een inventarisatie van RTL Nieuws op basis van gegevens van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Het gaat om restaurants die vorig jaar onder verscherpt toezicht stonden omdat er eerder misstanden waren geconstateerd. In heel Nederland gaat het om 172 restaurants

Muizenkeutels, een dode pad en koks die hun doek doodleuk opnieuw gebruiken nadat ze 'm op de grond hebben laten vallen. Het is slechts een greep uit de constateringen die de NVWA-inspecteurs hebben gedaan.  

Amsterdam
Van Texel tot Zandvoort: overal in de provincie zijn restauranteigenaren op de vingers getikt. Dat bijna een derde van de 'vieze restaurants' in Nederland in Noord-Holland is gevestigd, komt vooral door Amsterdam: met zo'n 40 ondermaatse keukens neemt de stad ongeveer tweederde van het provinciale totaal voor z'n rekening.  

Van vijftien 'vieze restaurants' door heel Nederland zijn de namen, details en misstanden nog niet bekend. De eigenaren van die zaken staan vanmiddag in de rechtbank tegenover de RVO, de organisatie die besloot dat de NVWA de gegevens aan RTL Nieuws moest verstrekken.  

Bekijk hier bij welk restaurant bij jou in de buurt iets mis was.