Ga naar Content
Noord-Holland

College: beperkte bouw van strandbungalows Zandvoort kan beginnen

29 augustus 2016, 22.16 uur · Aangepast 29 augustus 2016, 23.54 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Hasan Coskun

ZANDVOORT Het college van de gemeente Zandvoort heeft ingestemd met de bouw van bungalows op beperkte delen van het strand.

De bungalows mogen wat betreft het college neergezet worden op het naaktstrand. Ook ter hoogte van de Noord-boulevard vanaf strandtent Thalassa tot en met strandpaviljoen Rapa Nui mag worden gebouwd. Enige voorwaarde is dat eigenaren van paviljoens de bungalows moeten bouwen binnen hun bestaande perceel. Dichtbij aangrenzende woningen mag niets worden gebouwd, zo heeft het college bepaald. 

Onrust
Eerder was overeengekomen dat de bungalows op alle plaatsen op het strand toegestaan zouden worden. Dat besluit werd vanwege onrust onder vaste bewoners langs de Zuid-boulevard later weer ingetrokken. Het huidige plan is de uitkomst van een participatiebijeenkomst om inwoners en bedrijven te raadplegen. Mede naar aanleiding van de reacties tijdens deze bijeenkomst heeft het college besloten een nieuw voorstel aan de gemeenteraad te doen. 

Lees ook: Tienduizenden mensen tegen bouwen aan kust

De gemeente hoopt dat de strandbungalows een extra impuls zullen zijn voor het toerisme in Zandvoort. Ze zijn namelijk bedoeld voor de toeristische verhuur. De gemeenteraad neemt in september een definitief besluit over de bouw van de strandbungalows.