Noord-Holland

NL
V

Hoogkarspel eist een veilige Nieuweweg

29 augustus 2016, 21.48 uur

HOOGKARSPEL Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op de Nieuweweg in Hoogkarspel. De actiegroep 'Niet meer verkeer(d) door Hoogkarspel' strijdt al jaren voor verkeersmaatregelen. Vooralsnog gebeurt er niets vanuit de gemeente.

"We voelen ons momenteel een beetje aan het lijntje gehouden door de gemeente. Dit gaat de verkeerde kant op. De veiligheid raakt hier in het geding en het is gewoon wachten op ernstige ongelukken", vindt Ad Kunst van de actiegroep. 

Om de weg veiliger te maken heeft de actiegroep daarom een aantal voorstellen bij de gemeente ingediend over alternatieve routes voor vrachtwagens en tractors. Tot nu toe krijgen ze daar geen antwoord op. "Dat vinden we een beetje jammer. We willen graag in gesprek blijven met de politiek en samen een oplossing aandragen alleen op de een of andere manier is de klik er niet", vertelt Kunst. Wethouder George Besseling betreurt het, "want volgens mij nemen wij die bewoners mee in het plan". 

'Giga gevaarlijk'
Intussen blijft het aantal voertuigen dat over de Nieuweweg rijdt stijgen, tot ergernis van de bewoners. "Deze weg is 'giga' gevaarlijk. Vroeger konden mijn kinderen gewoon hier stoepranden en tennissen, maar dat kan nu echt niet meer. Ik moet er niet aan denken dat mijn kleinkinderen hier gaan rondlopen en fietsen", zegt een bewoonster. 

Als de gemeente niet snel maatregelen neemt, zegt de actiegroep een verkoopbord bij iedereen in de tuin te zetten met de tekst 'wegens overlast te koop'. 

NH Nieuws / Calijn Kolk