Ga naar Content
Noord-Holland

Afscheidsdienst voor dood gevonden baby in Amsterdam

29 augustus 2016, 08.50 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Facebook / Politie Amsterdam

AMSTERDAM Op de Amsterdamse begraafplaats Sint Barbara is vanmiddag een afscheidsdienst voor de baby die begin juni dood werd aangetroffen bij de Sloterplas.

Het jongetje krijgt een openbare afscheidsdienst, waar onder anderen politie en de stadsdichter bij aanwezig zijn. De dienst begint om 13.30 uur.

Lees ook: Overleden baby bij Amsterdamse Sloterplas blijkt pasgeboren jongetje

Het lichaampje van het vermoedelijk pasgeboren, voldragen jongetje werd op 8 juni aan de waterkant bij de oostoever van de plas aangetroffen door een wandelaar die zijn hond uitliet. Het kindje, dat een rompertje droeg, lag in een zwart-oranje Nike-sporttas in een doek met Burberry-patroon.

Het is nog altijd niet bekend wie de moeder van de baby is. Inmiddels is wel vast komen te staan dat zijn vader en moeder mogelijk afkomstig zijn uit Zuid-Europa of Noord-Afrika.

Lees ook: Agente geraakt na vondst babylijkje: "Ik hoopte dat je een pop was"

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er ook rechercheurs aanwezig die het onderzoek onder hun hoede hebben. Een van hen postte afgelopen vrijdag een emotioneel bericht op Facebook, waarin ze in een gedicht en een korte blog omschreef wat de vondst van het kindje met haar deed.