Noord-Holland

NL
V

Haarlemse wijkraadvoorzitter verongelukt op plek die hij juist veiliger wilde maken

28 augustus 2016, 21.32 uur · Door Geja Sikma

HAARLEM Al jaren streed Joop Teunisse voor een veiligere oversteekplaats voor voetgangers en fietsers op de Schipholweg. En uitgerekend hij verongelukte dit weekend bij het oversteken van de drukke ontsluitingsweg van Haarlem.

Van onze verslaggever Geja Sikma

De 66-jarige Joop Teunisse stierf vanmorgen in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Lees ook: 66-jarige Haarlemmer overleden na aanrijding door auto

De voorzitter van de wijkraad van de Haarlemse Slachthuisbuurt was geliefd. "Dit is een klap voor de buurt", vertelt Albert Keevel aan NH. Het raadslid voor Trots Haarlem kent Teunisse als buurtgenoot en heeft al vaak met hem gesproken over de oversteekplaats.

Zorgen
Keevel vertelt dat Teunisse al vanaf de aanleg van de verkeerslichteninstallatie in 2011 zich zorgen maakte. Ook zag hij vanuit zijn flatwoning langs de Schipholweg vaak dat het niet veilig is. "Na de bouw van de gebouwen aan de overkant (waaronder het Haarlem College, red.) zette hij zich in om de scholieren veilig aan de overkant te laten komen. En nu is het hem zelf noodlottig geworden."  

Wethouder Sikkema van Haarlem laat in een eerste reactie weten dat op initiatief van de wijkraden sinds kort een onderzoek loopt naar een mogelijke oplossing voor een veiligere oversteekplaats. 

NH Nieuws / Geja Sikma