Primeur op het spoor: eerste trein rijdt over gloednieuwe spoorbrug bij Muiderberg

Muiderberg - Toen de nieuwe spoorbrug begin mei bij Muiderberg was geplaatst, moest er nog veel gebeuren. Inmiddels is de zogenoemde Zandhazenbrug gereed voor gebruik: vandaag reed de eerste trein over het enorme gevaarte.

NS-personeel en passagiers in de sprinter van Naarden-Bussum naar Almere hadden de primeur. Kort na 12.30 uur zoefden zij vanmiddag over de gigantische stalen constructie en kruisten daarmee de snelweg A1.

Lees ook: Spoorbrug Muiderberg is grootste object dat ooit door mensen is verplaatst

Bij aankomst in Almere werden de treinpassagiers verwelkomd door medewerkers van ProRail en de spoorwerkers die afgelopen week de rails bij Almere hebben vernieuwd. Dankzij hun inspanningen en de nieuwe spoorbrug kunnen er vanaf nu meer treinen tussen Almere en Schiphol gaan rijden.  

Lees ook: Spoorbrug A1 vanavond op z'n plek: hoe gaat zo'n megaoperatie in z'n werk? 

Grootste constructie
Met 255 meter lang, 17 meter breed en 55 meter hoog is de Zandhazenbrug volgens Rijkswaterstaat de grootste constructie die ooit door mensen is verplaatst. Met een snelheid van ongeveer een meter per minuut werd de brug op 6 mei over de A1 gelegd. Uiteindelijk duurde de operatie zo'n zes uur. 

Deel dit artikel:

Recent nieuws