Ga naar Content
Noord-Holland

Agent redt drenkeling uit mui in vrije tijd

26 augustus 2016, 00.56 uur · Aangepast 26 augustus 2016, 13.33 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Anne Klijnstra

DEN HELDER De Alkmaarse agent Bas Wijnen was gisteren in privétijd aan het genieten van het lekkere weer, toen hij plotseling een man in nood zag in de zee. Hij bedacht zich geen moment en sprong de man achterna.

Wijnen zag op het strand hoe een man in het water in de problemen raakte doordat hij in een mui was terechtgekomen. De man kon door de sterke stroming niet meer terug zwemmen, maar probeerde dat wel. 

Lees ook: Reddingsbrigade waarschuwt badgasten voor stroming

In een mui is het juist de bedoeling om mee te gaan met de stroming om vervolgens op een rustiger punt naar de zijkant te zwemmen. Wijnen had de waarschuwingsborden hierover gelezen en wist dus precies wat hij moest doen om de man te helpen.

Bekaf
Hij waarschuwde omstanders en dook zelf het water in naar de man toe, die inmiddels bekaf was. Daarna heeft het tweetal zich samen met de stroming mee laten drijven, om uiteindelijk bij een pier terecht te komen. De agent moest met de man blijven praten om hem te kalmeren. 

Lees ook: Enorme boei in zee bij Egmond moet verdrinken voorkomen

De drenkeling kon uiteindelijk niet meer lopen van vermoeidheid, waarna Wijnen hem ondersteunde en ze onder applaus beiden veilig weer het strand opliepen.