Ga naar Content

Gedupeerden Oktoberfest wachten nog steeds op geld: "We zijn besodemieterd en opgelicht"

ALKMAAR De gedupeerden van het Alkmaarse Oktoberfest, dat vorig jaar op een groot fiasco uitliep, gaan opnieuw pogen hun geld terug te krijgen bij de organisator.

Foto: AdobeStock/Dmitry Tsvetkov

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. De organisatie besloot vorig jaar na tegenvallende kaartverkoop om het festival in te korten van drie dagen naar één dag. Mensen die daardoor niet meer konden, zouden dit jaar gratis naar binnen mogen.

Lees ook: Bezoekers boos om inkorten Alkmaars Oktoberfest: 'Ik wil mijn geld terug!'

De krant ontdekte echter dat de organisator zich niet langer bezighoudt met de organisatie. "Ik moet nog steeds bloeden voor de mislukking van vorig jaar en mijn geld is op." Ook zegt hij dat de gemeente Alkmaar geen zaken meer wil doen met hem.

Expertise
Saillant detail is dat de organisator inmiddels werkt voor een Duitse bierbrouwer die in Nederland Oktoberfesten gaat organiseren. "Ik ben benaderd vanwege mijn expertise en daar huren ze mij voor in." Volgens Poland gaat zijn nieuwe werkgever hem helpen met de klanten die nog geld van hem krijgen.

Die zijn nog steeds woedend. "We zijn besodemieterd en opgelicht en steeds in de valse beloften van de organisator getuind", zegt een man die samen met zijn vrienden nog 1000 euro van de organisator krijgt.

Lees ook: Bezoekers Oktoberfest Alkmaar ontevreden: "Alles was superslecht"

Het feest liep vorig jaar ondanks de tegenvallende kaartverkoop uit op een ramp: er zouden serveersters zijn aangerand, het terrein was een rotzooi en zowel het bier als het eten was al veel te snel op.