Ga naar Content

Mysteryland geeft buurt kolossale houten waterlelie cadeau: "Verrijking van dit park"

HOOFDDORP Al jarenlang werken omwonenden van het voormalig Floriadeterrein en ID&T in augustus eendrachtig samen om van iedere editie van dancefestival Mysteryland een succes te maken. Om de bewoners voor hun inzet te bedanken, schenkt de organisatie van Mysteryland de buurt dit jaar een gigantisch cadeau.

Het kunstwerk is gemaakt van gerecycled hout en stelt een waterlelie voor. Kunstenaars Thijs en Marisja hebben jaren gewerkt aan het kolossale gevaarte, om bij deze editie van het tweedaagse evenement de buurt te bedanken voor het 'uitlenen' van hun 'achtertuin'. 

"De vorm is geïnspireerd op een waterlelie", legt kunstenaar Thijs in de top van de stellage aan NH uit. "We hebben de vorm vrij aangepakt, maar het gaat vooral om het gevoel: hoe visjes onder een waterplant schuilen en daar een soort geborgenheid voelen. Dat gevoel willen we overbrengen met deze vorm."

Abseiltoren
Buurtbewoners zijn bijna allemaal enthousiast over het ontwerp, al hadden ze tijdens de bouw nog wat twijfels. "Ik dacht dat het een abseiltoren voor jongeren zou worden", vertelt een vrouw die vanavond bij de onthulling aanwezig was. "Knap en indrukwekkend. Een verrijking van dit mooie park en deze mooie omgeving."

Voor Mysteryland is het behalve een mooi bedankje voor de omgeving ook een 'verrijking van het festivalterrein'. Het kunstwerk staat bij Big Spotters Hill en blijft daar ook staan. 

Foto: NH Nieuws/Jelle Narold