Ga naar Content
Noord-Holland

Verdachten van brute mishandeling Heiloo naar Pieter Baan Centrum

18 augustus 2016, 15.35 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Anne Klijnstra

HEILOO De twee mannen die ervan worden verdacht een groep van vijf bevriende tieners ernstig te hebben mishandeld, moeten voor psychologisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum.

De 22-jarige Luca M. uit Alphen aan den Rijn en de 20-jarige Mike U., zonder vaste woon- of verblijfplaats kregen dat vandaag te horen van de rechter. U. heeft al laten weten niet te willen meewerken en beriep zich eerder ook al op zijn zwijgrecht.

Lees ook: Verdachte opgepakt voor brute mishandeling en beroving tieners Heiloo

In de nacht van 6 op 7 mei jl. werden de vijf jongens beroofd en mishandeld toen zij in de buurt van de Kattenburg op een open plek in het Heilooërbos bos rondhingen. De overvallers bedreigden de jongens met een schroevendraaier en staken daar ook mee. Ook werden de slachtoffers geslagen, geschopt en bedreigd met een brandende tak. 

Lees ook: Vader mishandelde Heilooër start posteractie: "Deze gekken moeten zo snel mogelijk van straat"

Frans, de vader van één van de slachtoffers, is blij dat de twee langer vast blijven zitten. Hij denkt dat de posteractie die hij op touw zette om de verdachten achter slot en grendel te krijgen, de zaak in stroomversnelling heeft gebracht.

Lees ook: Vriendengroep mishandeld en beroofd in Heilooërbos

Op 8 november is de volgende pro-formazitting.