Ga naar Content

Broers vangen enorme gouden meerval: "Dit was once in a lifetime"

HEERHUGOWAARD De broers Benji en Gino en hun vriend Michael hebben afgelopen weekend de vangst van hun leven gedaan. In een slootje in Heerhugowaard vingen ze een gigantische goudgele meerval.

De broers Benji en Gino, beide fanatieke vissers, gingen samen met hun vriend Michael ('een enthousiaste beginner') op zoek naar karpers. "We hadden serieuze karperhengels bij ons: stevig, maar wel met een dobbertje", beschrijft Benji het avontuur.

"We stonden met zijn drieën langs een lange sloot en opeens hoorde ik van mijn broer dat hij beet had. Ik begreep meteen dat er wat aan de hand was, hij had echt hulp nodig."

'Hengel stond helemaal krom'
Als Benji bij zijn broer aankomt, ziet hij meteen dat het geen normale situatie was. "Die hengel stond helemaal krom. Mijn broer liep mee met de vis, er was geen houden meer aan. We hadden meteen door dat dit geen karper, brasem of snoek was, maar iets anders, iets bizars."

Uiteindelijk zijn ze een kwartier bezig om de vis op de kant te krijgen. "Toen zagen we pas dat 'ie goudgeel was. We waren dolblij en laaiend enthousiast. Het was voor ons een complete verrassing dat er op die plek een meerval zwom. Een meerval is überhaupt al zeldzaam, laat staan een goudgele."

Hoe het beest in de sloot in Heerhugowaard is beland, is voor Benji ook een raadsel. "Misschien dat vogels de eitjes hebben meegenomen en weer anders hebben achter gelaten."

Geheim
Nadat de drie de vis hebben gemeten en er natuurlijk mee op de foto zijn gegaan, hebben ze 'm weer voorzichtig los in het water gelaten. "De precieze plek van de visstek houden we geheim. Dat doen we om te voorkomen anderen er massaal op af komen. Dan staat er morgen 50 man op de kant te jagen op die vis."

Foto: Benji Korst