Ga naar Content
Sport

Holland Acht via herkansingen naar de finale

11 augustus 2016, 17.53 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Action Images

RIO DE JANEIRO In navolging van de Nederlandse vrouwen acht heeft ook de Holland Acht van de mannen donderdag via de herkansing de finale bereikt bij het olympisch roeitoernooi in Rio de Janeiro. Het team van bondscoach Mark Emke kwam achter de Amerikaanse ploeg (5.51,13) als tweede over de finish in een tijd van 5.52,95. Alleen nummer vijf Italië, dat het verbannen Rusland verving, haalde de A-finale niet.

De Holland Acht bestaat uit Dirk Uittenbogaard, Boaz Meylink, Kaj Hendriks, Boudewijn Roëll, Olivier Siegelaar, Tone Wieten, Mechiel Versluis, Robert Lücken en stuurman Peter Wiersum. Siegelaar is de routinier van de ploeg. Hij was bij Peking 2008 (vierde) en Londen 2012 (vijfde) ook al van de partij in de Holland Acht.

Het Nederlandse vlaggenschip kwam maandag in de serie ook als tweede over de finish, op bijna 2 seconden van Groot-Brittannië en 0,12 seconde voor Nieuw-Zeeland.

De Holland Acht maakte eind mei bij de wereldbeker in Luzern met goud veel indruk. Mede daardoor behoort de ploeg van Emke in Rio de Janeiro tot de medaillekandidaten. Bij de WK vorig jaar behaalde de Holland Acht brons.