Ga naar Content

Dieven stelen prachtige klassieke Porsche: 'Ik heb 2,5 jaar aan deze auto gewerkt'

AMSTERDAM In alle vroegte hebben dieven vanmorgen een klassieke Porsche 911 gestolen uit een garage aan de Anne Frankstraat in Amsterdam.

De twee dieven sloegen rond 3.00 uur vanmorgen toe: met een voordeursleutel drongen ze het pand aan de Anne Frankstraat binnen en liepen direct naar de parkeergarage onder het appartementencomplex. Na 25 minuten kregen ze de auto aan de praat en verlieten ze de garage. Dit alles is vastgelegd op bewakingsbeelden. 

De eigenaar, die anoniem wil blijven, werd rond 3.30 uur wakker van het geronk van de motor van de wagen en zag hoe de Porsche via de Valkenburgstraat wegreed in de richting van het IJ. 

65.000 euro weg
"Ik ben 2,5 jaar bezig geweest met de restauratie van deze wagen. Ik denk dat hij nu zo'n 65.000 euro waard is", vertelt hij aan NH. De hele dag is hij druk geweest met de aangifte, het bekijken van de camerabeelden en het opzoeken van de publiciteit. Langzaam begint hij te beseffen wat er is gebeurd. "Ik ben mijn hobby kwijt. Ik heb zoveel tijd, geld en energie in deze auto gestoken, en nu is hij ineens verdwenen", verzucht hij. "En daarnaast is het een eng idee dat iemand gewoon met een sleutel het pand is binnengekomen."

Uniek
De eigenaar hoopt dat hij zijn geliefde Porsche terugkrijgt, maar hij heeft er een hard hoofd in. "Deze is dusdanig aangepast dat hij uniek is in Nederland. Misschien staat hij ergens in Nederland in een schuur, maar het kan ook maar zo zijn dat hij al naar een ver land onderweg is."

De knaloranje wagen stamt uit 1973 en heeft een blauw nummerbord met kenteken 97-YB-21. Opvallend detail zijn de zogenaamde kikkerogen (koplampen) op de motorkap. Op de bewakingsbeelden zijn de daders duidelijk herkenbaar. Mensen die iets hebben gezien, de daders herkennen of weten waar de auto nu is, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.