Ga naar Content

Het gaat goed met Dirk Scheringa: "Ik krijg voornamelijk positieve reacties"

AMSTERDAM Ondanks dat zijn bank als een kaartenhuis in elkaar viel en zo'n 1.800 mensen hun baan verloren, krijgt voormalig DSB-voorman Dirk Scheringa vooral positieve reacties op straat.

Scheringa schoof vanavond aan bij de NH-talkshow Onder de blauwe hemel, waar hij onder meer vertelde dat hij niet stil zit. "Ik ben doorgegaan met het geven van lezingen en ben nog steeds druk met het ondersteunen van ondernemers in het MKB", vertelde hij. 

Goed nieuws
Het faillissement van zijn bank houdt hem nog dagelijks bezig. "Het is jammer dat 1.800 medewerkers ineens op straat stonden." Maar er is ook goed nieuws: "Iedere spaarder en crediteur heeft z'n geld terug. Niemand heeft schade opgelopen. Er is nu zelfs geld over en dat doet je goed als ondernemer", vervolgde hij.

Lees ook: Failliete DSB maakt nog steeds 174 miljoen euro winst 

Op de vraag of de negativiteit hem nog achtervolgt, antwoordde hij: "Vijf procent zijn negatieve berichten, 95 procent zijn positieve berichten. Als ik op Schiphol ben of in IJmuiden sta te wachten, dan wil iedereen een praatje met me maken, de hand schudden, praten over AZ." Hij heeft naar eigen zeggen nog altijd goed contact met een deel van zijn voormalige werknemers.

Persoonsbeveiliging
Het gaat zo goed met de voormalige bestuursvoorzitter van DSB dat persoonsbeveiliging niet meer nodig is. "Ik stond bovenaan de lijst om ontvoerd te worden en zou afgelegd worden, omdat ik zo hoog ik de quote 500 stond. De grens is inmiddels verlegd, nu zijn er twee schilderijen geroofd uit het museum."

Onder de blauwe hemel is de zomerse talkshow van NH vol spraakmakende gasten. Onder de blauwe hemel wordt elke werkdag om 17.15 uur vanaf diverse locaties in de provincie wordt uitgezonden. Aflevering gemist? Kijk hem hier terug. 

Foto: