Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Drankrijders en mishandeling in Santpoort-Noord na eerste dag feestweek

31 juli 2016, 13.05 uur · Foto: ANP/Sander Koning

SANTPOORT-NOORD Gisteren begon de Santpoortse feestweek. Dat leverde een hoop lol op, maar helaas waren er ook enkele wanklanken te betreuren.

Zo is politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op een parkeerplaats op de Vlietweg, in de buurt van de McDonald's. Een 23-jarige Haarlemmer werd daar in elkaar geslagen door iemand die deel uitmaakte van een groep van zo'n tien man. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Er is nog niemand opgepakt.

Lees ook: Rellen in Santpoort-Noord: honderden feestgangers keren zich tegen politie

Daarnaast wilde een 34-jarige Haarlemmer per snorfiets naar huis. Daar had hij echter geen rijbewijs voor en als klap op de vuurpijl had hij ook nog eens veel te veel gedronken. In totaal verrichte de politie 574 blaastesten. Vier mensen hadden te veel alcohol gedronken.

Lees ook: Vechtpartijen en gewonden op feestweek Santpoort: "Niet leuk meer"

Een 21-jarige Beverwijker wilde de blaastest niet eens afwachten en ging er op zijn snorfiets vandoor toen de politie hem op de Hagelingerweg een stopteken gaf. Ook hij had geen geldig rijbewijs voor een snorfiets en reed hij veel te hard. Voor alle drie de verkeersovertredingen is hij bekeurd.