Ga naar Content

Maatregelen rond Schiphol: dit moet je weten

SCHIPHOL Op en rond Schiphol zijn vanmorgen extra maatregelen getroffen in verband met een 'signaal'. Wat merk je daarvan als reiziger? Dit moet je weten:

1. Waarom worden er maatregelen getroffen?
Op en rond Schiphol zijn extra maatregelen getroffen in verband met 'een signaal dat betrekking heeft op de luchthaven'. Een woordvoerster van de gemeente Haarlemmermeer kan op dit moment niet concreter zijn over welk 'signaal' aanleiding was voor de maatregelen. Een woordvoerder van de NCTV zegt dat de maatregelen 'uit voorzorg' worden genomen.

Lees ook: Extra controles marechaussee op en rond Schiphol na 'signaal' dreiging

2. Wat merk je daarvan?
Verkeer richting Schiphol op de A4 wordt gecontroleerd door de marechaussee. Op de toeritten richting de luchthaven is het nog steeds druk. Vanmorgen werden alle auto's gecontroleerd, inmiddels zou dat niet meer het geval zijn.

@HHelenaderksen @AT5 pic.twitter.com/UEtV9kjo9v

— Eline Hoogendijk (@ElineAmsterdam) 30 juli 2016

Verder zijn zijn er volgens een woordvoerster van de marechaussee op de luchthaven extra patrouilles. Daarnaast is er een aantal onzichtbare maatregelen genomen. 

3. Is er veel vertraging?
Op de toegangsweg A4 naar Schiphol is het druk. Vanwege zwarte zaterdag is het sowieso druk op de weg, maar door de controles zijn er files ontstaan. Op Twitter verschenen vanmorgen foto's van mensen die met koffers over de snelweg liepen.

Mensen gaan lopen richting #Schiphol over de #snelweg marechaussee controleert alle auto's pic.twitter.com/oO9zvYVdwy

— Eline Hoogendijk (@ElineAmsterdam) 30 juli 2016

Inmiddels is het wat minder druk op de weg, wel staat er nog een paar kilometer file op de A4 richting Schiphol. Houd de site van de VerkeersInformatieDienst in de gaten voor de actuele verkeersinformatie. 

De treinen rijden volgens dienstregeling. Je kan er dus altijd nog voor kiezen om met de trein naar de luchthaven te reizen.

4. Hoe is de situatie op Schiphol zelf?
Ook op Schiphol zelf wordt extra gecontroleerd. De luchthaven adviseert daarom reizigers en mensen die anderen komen halen ruim de tijd te nemen in verband met de extra veiligheidscontroles. Het vliegverkeer ondervindt vooralsnog geen vertraging als gevolg van de verkeerscontroles.

Lees ook: Vliegverkeer ondervindt vooralsnog geen vertraging

"De meeste reizigers geven aan het goed te vinden dat er wordt gecontroleerd, het geeft ze een gevoel van veiligheid", vertelt NH-verslaggever Sam Hagens. 

Bij vertrekhal trekken mensen zich niets aan van dreiging.Reizigers rustig in rij bij incheckbalie #schiphol @RTVNH pic.twitter.com/SoZGRXPgm2

— Sam Hagens (@SamHagens) July 30, 2016
Foto: AT5