Ga naar Content

Het wordt ploeteren voor de wandelaars van de strand6daagse: "We gaan op de automatische piloot"

ZANDVOORT Op je blote voeten of juist in zware bergschoenen staken ze vandaag de grens over tussen Zuid- en Noord-Holland. De deelnemers van de 58ste strand6daagse zullen het nooit eens worden over hoe je nu de 140 km van Hoek van Holland naar Den Helder het beste aflegt.

Van onze verslaggever Geja Sikma

Het is vandaag de derde etappedag, van Noordwijk naar Zandvoort. Dit jaar hebben de wandelaars pech. Het is in de ochtend vloed en dus is er weinig 'hard zand' om over te wandelen.

Een paar wandelaars hebben er rekening mee gehouden en zijn gestart voor 7 uur vanmorgen, voordat het de vloedlijn het hoogste punt bereikte. Ze lopen ruim twee uur later de boulevard van Zandvoort al op. 

Maar de opkomende golven maakt het de latere starters niet gemakkelijk. In het mulle zand zakken hun voeten wel 5 cm diep. En dan gaat het 's middags ook nog flink regenen.

Reden te meer om ze bij paal 72, de provinciegrens op te wachten...

abc5media_video_0

Een nieuweling berekent dat hij nu toch wel op de helft is. "Ik doe het voor de eerste keer, ik weet niet wat er nog komt of wat me nog te wachten staat." Eén van de oudere deelnemers die al voor de negende keer meeloopt heeft wel advies: "We gaan op de automatische piloot."