Ga naar Content

Patiënten Noordkop bang dat ziekenhuis Den Helder verdwijnt

DEN HELDER De plannen van de Noordwest Ziekenhuisgroep om een deel van de hartzorg te verhuizen naar Alkmaar, zorgt voor onrust in de Noordkop. Sommige mensen zijn bang dat dit het einde betekent van het ziekenhuis in Den Helder.

Jack Sweep uit Den Helder is een actie gestart om de plannen tegen te houden. Samen met zijn vrouw Corry maakt hij lijsten met tegenstanders. "Het is toch een schande dat dit gebeurt. Het begint bij de hartzorg, maar straks verdwijnt er nog meer en moet het ziekenhuis sluiten."

Lees ook: Ziekenhuis-soap ten einde: Noordwest Ziekenhuisgroep blijft in Alkmaar

Inmiddels staan er honderden mensen op de lijst. Sweep hoopt die nog deze week aan de burgemeester te overhandigen. "Die moet het dan maar bij de staatssecretaris bezorgen. Hij kent de weg." Ondertussen gaat de telefoon maar weer eens. Ze houden het maar amper vol met zijn tweeën. Morgenavond is de laatste gelegenheid om je aan te melden voor de actielijst.

Er wordt overigens om meerdere fronten geprotesteerd. De vakbonden bemoeien zich er tegen aan en ook op Facebook is een actie gestart.

Lees ook: De beste en slechtste ziekenhuizen van Noord-Holland op een rij

Volgens het ziekenhuis zelf gaat het overigens echt alleen nog maar om plannen. Intern en extern moet er nog over gepraat worden. Bovendien verdwijnt, als het doorgaat, niet de hele hartzorg, maar alleen de complexe meerdaagse opnames. Er blijft in Den Helder altijd een cardioloog aanwezig en ook de dagbehandeling en de poli cardiologie zouden gewoon doorgaan. 

Foto: NH Nieuws