Ga naar Content

Sportschooldroom Alkmaarder krijgt flinke knauw na brand: "Dit doet pijn"

ALKMAAR Sportschool Crossfit Vic-trix Alkmaar aan de Helderseweg in Alkmaar kan voorlopig niet open. Het pand heeft flinke schade opgelopen door een forse brand. En ook een deel van de sporttoestellen ging in rook op.

Martijn Ploeger werkte twee jaar lang keihard om zijn eigen sportschool te openen. Vannacht zag hij zijn droom in vlammen op gaan. "Ze hebben de de afvalcontainer die voor de deur stond in de fik gezet. Het is echt zinloos. Zij gaan maandag gewoon verder met hun leven, maar ik heb er een hoop gezeik van. Ik ben best wel boos op degene die dit heeft gedaan. Hier bereik je helemaal niks mee. Je doet er alleen maar een hoop mensen pijn mee", vertelt hij. 

Lees ook: Brand bij snackbar in Krommenie

Martijn baalt dat hij voorlopig niet open kan. De schade is behoorlijk. "Zelf denk ik dat het wel 50.000 euro schade is. Gelukkig ben ik goed verzekerd. Alles moet eruit worden gehaald, schoongemaakt en teruggeplaatst worden, en er moet flink veel restauratiewerk gebeuren. Hoe lang het gaat duren weet ik niet", aldus Ploeger.

"Ze zeggen minimaal twee weken, maar dat zal wel een maand worden", legt hij uit. "Ik heb twee en een half jaar keihard gewerkt om deze sportschool te openen. En dat gaat nu binnen een uurtje in vlammen op. En dat doet pijn."

Foto: NH Nieuws/Emmelie Valkenburgh