Ga naar Content

Opluchting bij vrienden Hans Engel: "Dat een moordenaar weg kan komen, vreet aan je'"

HOORN Blijdschap bij de vrienden van Hans Engel: de man die verdacht wordt van de moord op de Horinees is dertien jaar later onverwachts aangehouden. De vrienden hopen dat er na al die tijd eindelijk gerechtigheid komt.

Hans Engel was als zanger van de band Vernon Walters een bekend gezicht in Hoorn. In café SWAF hangt ter herinnering nog steeds zijn foto. Christiaan Heydenrijk, goede vriend van Engel, hoorde gisteren het nieuws over de arrestatie. Hij is opgelucht dat er duidelijkheid is: "Het vreet aan je dat zo'n moordenaar weg kan komen."

In koelen bloede
Engel kwam op 5 april 2003 op tragische wijze om het leven. De zanger woonde sinds kort met zijn vrouw en dochter in Spanje, toen hij ruzie kreeg met een Franse makelaar die hem nog 4.000 euro verschuldigd was. De man schoot Engel in het bijzijn van tal van getuigen in koelen bloede dood. 

Lees ook: Voortvluchtige moordenaar van Horinees Hans Engel eindelijk opgepakt

De rechter veroordeelde de Fransman tot twintig jaar cel, maar de hoogste rechtbank in Spanje oordeelde dat de rechtszaak opnieuw moest. Op dat moment zag de makelaar kans om te verdwijnen. Jarenlang bleef hij uit handen van de autoriteiten, tot nu. 

'Wegrotten'
Heydenrijk hoopt dat hij de moord nu eindelijk kan afsluiten. "Er is nooit een veroordeling geweest terwijl er een absurde moord op een vriend van ons is gepleegd. Laat hem maar lekker een tijdje wegrotten, zodat we hem kunnen vergeten, dat we de hele zaak van ons afkunnen zetten. Dan kan hij nadenken in zijn celletje waarmee hij bezig is geweest."

Hoe de zaak nu verder gaat, en hoe het opeens kan dat de man is opgepakt is nog onduidelijk. 

Foto: