Noord-Holland

Wilde politieachtervolging eindigt in aanrijding en nekklachten

18 juli 2016, 13.51 uur · Aangepast 18 juli 2016, 14.16 uur · Foto: Politie

AMSTERDAM Een politieachtervolging door Amsterdam is vannacht geëindigd in een aanrijding. De achtervolgde bestuurder remde op een zeker moment zo hard dat de achtervolgende agent de auto niet meer kon ontwijken.

Toen de verdachte op de Staalmeesterslaan een onopvallende politieauto passeerde, besloten de agenten de auto te controleren. De bestuurder had daar geen trek in, want bij het zien van het stopteken ging hij er plankgas vandoor in de richting van de Cornelis Lelylaan.  

Wat volgde was een wilde achtervolging, waarbij de bestuurder meerdere verkeersovertredingen beging. Daarbij bracht hij ook het leven van anderen in gevaar, want hij reed met hoge snelheid door rood. 

Kop-staartbotsing
Op de Saskia Uijlenburgkade ging het mis. Toen de verdachte om onbekende reden abrupt remde, ontstond er een kop-staartbotsing. De bestuurder en de bijrijder stapten uit en vluchtten rennend verder, waarop de agenten lopend de achtervolging te vervolgden.  

Kort daarna kon de 18-jarige bestuurder in het Rembrandtpark in de boeien worden geslagen. Met een politiehond werd gezocht naar de bijrijder, maar die bleek onvindbaar. Na controle bleek dat de auto als gestolen stond geregistreerd. 

Nekklachten
De gecrashte agenten hebben nekklachten aan de botsing overgehouden. Na controle in het ziekenhuis mochten ze naar huis. De verdachte raakte niet gewond bij de aanrijding.