Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Oude V&D-pand in Haarlem is weer een winkel, maar dan nu 2.0: "Hier zijn geen kassa's"

15 juli 2016, 21.38 uur · Door Geja Sikma

HAARLEM Het pand van de voormalige V&D in het centrum van Haarlem bruist weer. Ambachtelijke vakmensen, kunstenaars en creatieve ondernemers runnen er tijdelijk een pop up-warenhuis. Vandaag ging het open voor het publiek.

Van verslaggever Geja Sikma

Waar op de begane grond van het karakteristieke pand aan het Verwulft voorheen nog handtassen hingen, maakt een 3D-printer nu een kunstzinnige schaal. Aan het plafond hangen handgemaakte kussens en de lokale brouwer verkoopt bier van de tap. Haarlemse musici treden om de beurt op. 

Ondernemer Danny van Heusden verwelkomt de stroom mensen op de rode loper aan de Grote Houtstraat. Hij weet dat sommige mensen graag weer even binnen het oude V&D-gevoel willen opsnuiven. "Maar ik merk dat nu ook meer mensen komen voor het verhaal van Gather."

Lees ook: 'Koning van Haarlem' woont op zevende etage voormalig V&D-pand

Gemaakt vanuit een boodschap
"Het zijn niet alleen kunstartikelen, maar ook gebruiksartikelen die gemaakt zijn vanuit een boodschap. En niet alleen om er zoveel mogelijk van te verkopen en dat het dan wordt weggegooid."

Van Heusden waarschuwt dat er in het voormalige V&D-pand geen kassa's meer zijn. "Je koopt online, maar hier ontdek je het, hier hoor je het verhaal van degene die het gemaakt heeft." Hij is er van overtuigd dat dit de toekomst is van retail. "Hier worden mensen blij van."

NH Nieuws