Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Ziekenhuis-soap ten einde: Noordwest Ziekenhuisgroep blijft in Alkmaar

11 juli 2016, 17.04 uur · Aangepast 11 juli 2016, 19.51 uur · Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

ALKMAAR De Noordwest Ziekenhuisgroep, het voormalige MCA, blijft toch in Alkmaar. Dat maakte de groep vanmiddag bekend in een persbericht. 

De organisatie schrijft in het persbericht dat gekozen is voor gefaseerde 'vernieuwbouw' op de huidige locatie over de periode 2018-2032. Dat betekent dat vrijwel alle gebouwen die nu gebruikt worden door het ziekenhuis, vervangen zullen worden voor nieuwbouw. 

Lees ook: Gratis parkeren nieuwste Alkmaarse troef in ziekenhuis-soap

Volgens Joop Hendriks, voorzitter van de raad van bestuur van Noordwest ziekenhuisgroep, is nieuwbouw op de huidige locatie "financieel de enige haalbare optie." 

Eerder werd besloten dat het Noordwest Ziekenhuisgroep naar Heerhugowaard zou verhuizen. Dit besluit werd vorig jaar uitgesteld. Hierdoor liepen de spanningen tussen Heerhugowaard en Alkmaar hoog op. Beide gemeenten wilden het ziekenhuis binnen de grenzen hebben.

Lees ook: Rel rondom nieuw ziekenhuis Alkmaar: Heerhugowaard start anti-campagne

Uit financiële overwegingen is nu toch besloten dat het ziekenhuis in Alkmaar blijft. "Het liefst hadden we gekozen voor een centraal gelegen terrein in ons verzorgingsgebied waar we een nieuw ziekenhuis kunnen bouwen. Het huidige tijdperk maakt dit echter onmogelijk", aldus Hendriks in het persbericht.