Ga naar Content
Noord-Holland

Condoomtest wijst uit: Muidense mannen zijn het grootst geschapen

6 juli 2016, 14.27 uur
Door: · Foto: ANP

AMSTERDAM Mannen in de gemeente Muiden zijn gemiddeld het grootst geschapen van Nederland. Dat blijkt uit het Nationale Condoomonderzoek van de webshop Condoom-Anoniem.

De webshop maakte een analyse van de verkochte condooms van vorig jaar en keek daarbij naar condoommaten en postcodes. In 2015 zijn via de webshop 2.503.741 condooms verstuurd naar meer dan 70.000 gebruikers. Gelet werd vooral op de omtrek van de bestelde condooms, want niet de lengte maar de dikte van de penis is bepalend voor de maat van het rubbertje.

XXL
Uit het onderzoek blijkt verder dat inwoners van het Friese Vlagtwedde het veiligst vrijen, terwijl inwoners van Bloemendaal en Medemblik onderaan de lijst bungelen. Verder worden XXL-condooms (voor penissen met een omtrek van 14 centimeter of meer) het meest verkocht in Rotterdam. Amsterdam volgt op de tweede plek. Overigens heeft de gemeente of provincie waar de meeste XXL-condooms worden verkocht niet per se de grootste. In dezelfde gemeente kunnen bijvoorbeeld ook veel S-condooms worden verkocht.

Bezoekers van de website kunnen ook cijfers opvragen van een specifieke gemeente of provincie en weetjes over condooms en het mannelijk geslacht opzoeken, zoals de favoriete smaak en wie de meeste condooms koopt: mannen of vrouwen.