Ga naar Content
Noord-Holland

Beruchte criminelen gepakt na wilde achtervolging door 't Gooi

1 juli 2016, 09.43 uur · Aangepast 1 juli 2016, 11.04 uur
Door: · Foto: Politie Blaricum

HUIZEN Na een wilde achtervolging door Blaricum en Huizen heeft de politie vannacht twee beruchte Amsterdamse criminelen in de boeien geslagen. Het duo bleek op rooftocht door 't Gooi.

Na een tip over verdacht gedrag in het oude dorp in Blaricum, ging de politie poolshoogte nemen. Terwijl ze richting de opgegeven straat reden, zagen ze een kleine witte auto rijden. Nadat ze de bestuurder een stopteken hadden gegeven, schakelde hij de koplampen uit en scheurde plankgas richting Huizen. 

Bij de achtervolging die volgde, tikten de kilometertellers regelmatig meer dan 100 km/u aan. Ter hoogte van de Sijsjesberg reden de verdachten een woonwijk in, waar ze kort daarna werden klemgereden door enkele politie-auto's. 

Tas gedumpt
Nadat de bestuurder was aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag, controleerden agenten de auto. Toen daarbij inbrekersgereedschap werd gevonden, werd ook de bijrijder aangehouden. Bovendien bleken de mannen onderweg een tas met meer gereedschap te hebben gedumpt.  

Bij controle van hun identiteit bleken beide mannen op de Top 600-lijst van de Amsterdamse politie te staan. Daarop staan beruchte criminelen die in de afgelopen jaren minimaal drie keer zijn veroordeeld voor zware delicten als inbraak en straatroof.